تاریخ : شنبه 21 مرداد 1391
نویسنده : hamidrezakhouri

LED همان LCD پنلهای معمولی

صورت کلی مسئله این است که LED های موجود در حقیقت همان LCD پنلهای معمولی هستند

به زبان ساده فقط به جای لامپهای CCFL که به عنوان بک لایت یا نور پس زمینه از آنها در LCD ها استفاده می شد از چندین LED استفاده می شود که علاوه بر پائین آوردن مصرف انرژی در پنلها از آنها استفاده می شود

از آنجایی که کنترل شدت نور در LED ها به عنوان بک لایت راحت تر از مجموعه لامپهای CCFL و صفحه یکدست کننده نور است می توان مشکی عمیق تری را در پنلهایی که از این تکنولوژی به عنوان نور پس زمینه استفاده می کند تولید کرد ولی هر تکنولوژی به موازات دستاوردهایی که دارد یک سری نقاط ضعف هم خواهد داشت که از آن جمله می توان به عدم یکپارچگی پخش نور در تمام سطح پنل به طور یکدست و زاویه دید ضعیف تر نسبت به LCD های معمولی اشاره کرد.

در حال حاضر هر کدام از کمپانیهای سازنده LED که عمدتا سه کمپانی سونی , سامسونگ و ال جی هستند از تکنولوژی های منحصر به خود برای این پنلها استفاده می کنند که از جمله آنها می توان به تکنولوژی RGB LED سونی اشاره کرد که در سری X این کمپانی در سایزهای 46 و 55 اینچی مورد استفاده قرار گرفته و همانطور که از اسمش نیز پیداست به جای یک LED تک رنگ که قاعدتا سفید هم هست در آنها از سه LED سبز , آبی و قرمز استفاده شده که باعث ایجاد غنای رنگ بیشتر در این پنلها می شود ، از طرف دیگر کمپانیهای دیگری مثل سامسونگ و ال جی هم هر کدام از شیوه های مخصوص به خود برای تولید پنلهای LED استفاده می کنند که بنا بر ادعای آنها شیوه کار آمدتر و بهتری برای ارائه کیفیت تصویر می باشد

ولی نتیجه ای که تا به حال به دست آمده این است که مدل XBR8 سونی که در ایران به عنوان مدل X450 به فروش می رسد پنل موفق تری نسبت به سایر LED ها بوده هر چند که این پنل هم نقاط ضعف زیادی دارد

در مقایسه کلی میان LCD ها و LED ها می توان گفت که LED پنلها مشکی عمیقتری نسبت به LCD ها تولید می کنند ولی در عوض زاویه دید ضعیف تر و عدم وجود درخشش معروف LCD ها و یکپارچه و یکدست نبودن نور پس زمینه در صفحه نمایش که این مسئله به خصوص در محیطهای تاریک یا زیر نور معمول اتاقها ملموس تر است از نقاط ضعفی هستند که این تکنولوژی با خودش به ارمغان آورده


|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
موضوعات مرتبط: مقالات MONITOR , ,
تاریخ : شنبه 21 مرداد 1391
نویسنده : hamidrezakhouri

تلویزیونهای HD

در این مطلب به بعضی از موارد مهمی اشاره شده است که باید درباره تلویزیونهای دارای کیفیت تصویر عالی (High-Definition) که به اختصار HD نامیده میشوند، دانست.

اول از همه اینکه تلویزیون دیجیتال، لزوما HD محسوب نمیشود. دیجیتال بودن تلویزیون، درواقع نوع ارسال و دریافت تصویر را مشخص میکند که از طریق ماهواره یا set-top box (دستگاههای مخصوص دریافت تصویر دیجیتال) است.
علامت اختصاری HDTV نشانه کیفیت بسیار خوب تصویر تلویزیون است. در حالت عادی تصویری که از طریق تلویزیون مشاهده میکنید از پیکسل هایی تشکیل شده است، ۶۲۵ خط افقی از نقطه های کوچک که تصویر را میسازند.
اگر با یک ذره بین به قسمتی از این تصویر نگاه کنیم میبینیم که از نزدیک، جزئیات آنطور که در ابتدا تصور میگردیم دقیق نمایش داده نشده اند. اما یک تلویزیون HD، دارای تعداد پیکسل بسیار بیشتری است که به داشتن تصویری با دقت بیشتر و وضوح و کیفیتی بسیار بهتر منتج میشود.

کیفیت تصاویر تلویزیونهای HD بسیار نزدیک به کیفیت فیلمی است که در سینما میبینیم. طبعا چنین کیفیتی سازندگان برنامه های تلویزیونی را به ساختن برنامه هایی با کیفیت عالی تصویر تشویق میکند.
در حال حاضر ساختن برنامه هایی با سیستم HD و برقراری یک کانالهای آزمایشیHD توسط شبکه هایی چون BBC و Sky و برنامه های متعدد دیگر در این زمینه، حاکی از توجه تهیه کنندگان به این فناوری است.
اما سوال اینجاست که با وجود اینکه مدتها از فناوری HD میگذرد، چرا تهیه کنندگان تلویزیونی تازه به فکر تولید برنامه هایی با کیفیت عالی افتاده اند؟ دلیل اصلی این موضوع، گرایش بیشتر افراد و خانواده ها به تلویزیونهایی با تصویر بزرگ است. همانطور که قبلا اشاره شد، هرچه تصویر تلویزیون در اندازه بزرگتر دیده شود، فقدان جزئیات و دقت در آن بیشتر به چشم میخورد.
اما آیا وضوح جزئیات تصویر لزوما نکته مثبتی است؟ کیفیت استاندارد تلویزیونی همواره ریزه کاریهای بسیاری را از چشم بینندگان پنهان کرده است و رسیدگی به این جزئیات، بودجه تولید بیشتری طلب میکند.
● بودجه بیشتر
فرض کنیم که در حال ساختن یک تبلیغ هستیم و یک تار مو روی پیراهن گوینده افتاده است. در صورتی که دوربین تصویر برداری بیش از حد عادی به این بخش از پیراهن او نزدیک نشود، این تار مو در تصاویر عادی دیده نخواهد شد.
اما در تلویزیونهای HD اینطور نیست. برای تولید یک فیلم HD همه چیز باید مرتب و منظم باشد. دکورها، گریم و لباسها همه باید مرتب و تمیز باشند زیرا "زیر ذره بین" قرار خواهند گرفت. و این به معنای استخدام گروه تولید حرفه ای تر و مصرف پول بیشتر است تا اینکه همه چیز بهتر به نظر برسد.
حتا زمانی که صحنه در طبیعت رخ دهد و افراد نیازی به گریم و آرایش نداشته باشند نیز، تصویربرداران تلویزیونی باید با دقت بیشتری از ابزار کار خود استفاده کنند زیرا دیگر تار بودن تصویر، تکانهای ریز دوربین و در کل هر لغزش کوچک، قابل تشخیص خواهد بود.
یک نکته مهم که باید قبل از خرید تلویزیون HD در ذهن داشته باشید، این است:
داشتن یک تلویزیون HD به این معنا نیست که هر تصویری در تلویزیون حتما بهتر دیده خواهد شد.
برنامه ای که واقعا در این تلویزیونها بهتر دیده میشود، برنامه ایست که با فناوری HD تولید شده باشد و یک استودیوی تلویزیونی برای ساختن چنین برنامه هایی باید پول فراوانی خرج کند و از دوربین گرفته تا لوازم گریم، همه را نو و مطابق این تکنولوژی تهیه نماید. پس قبل از اینکه پول زیادی بابت خریدن HDTV خرج کنید، حتما از وجود امکان تماشای برنامه تولید شده با این سیستم هم اطمینان حاصل کنید.
در غیر این صورت بودجه خود را برای خرید یک تلویزیون با لامپ تصویر معمولی اما با امکانات صدای بهتر صرف کنید. زیرا صدای فراگیر و استریو، مدتهاست که در تولید برنامه های تلویزیونی مورد استفاده قرار میگیرد و شما قطعا پس از خرید چنین تلویزیونی، تفاوت در صدا را به خوبی حس خواهید کرد.


|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
موضوعات مرتبط: مقالات MONITOR , ,
تاریخ : شنبه 21 مرداد 1391
نویسنده : hamidrezakhouri

تلویزیون های LED کاملا LED نیستند

تلویزیون های ال ای دی (نامی که شرکتهای سامسونگ، توشیبا، فیلیپس و ال جی از آن استفاده کرده اند) نام تلویزیون LCD است که بجای لامپ فلورسنت از سیستم نورافشانی LED استفاده می کندالبته این تلویزیون ها بطور 100 درصد LED نیستند و نباید این نام به آنها اطلاق شود. نمایشگرهای واقعی LED همچنان برای نمایشگرهای بزرگ در استادیوم ها و اهداف تجاری استفاده می شود.

- تصویر در LED بسیار روشن تر است و کنتراست بسیار بهتری دارد و نقاط سیاه در آن عمیق ترند.


- با سیستم نوردهی Edge-LED ضخامت آنها بسیار کم است، بطوریکه LED های موجود در بازار کمی بیش از 25 میلیمتر هستند! - آنها برق بسیار کمتری مصرف می کنند. در مقایسه بین LED و LCD هم سایز، مصرف برقشان 40 درصد کمتر است.


- طیف رنگ در آنها وسیع تر است بخصوص وقتی از تکنولوژی نوردهی RGB-LED استفاده شده باشد. - فرکانس تغییر تصویر در آنها بالاتر است.


- آلودگی محیط زیستی کمتری دارند. جالب است بدانید شرکت سونی اولین شرکتی بود که در سال 2005 این مدل تلویزیون خانگی را به بازار عرضه کرد.


تشخیص و ایجاد تمایز بین LCD که از طریق لامپ فلورسنت نوردهی می کند با LED که از دیودهای نورانی استفاده می کند بسیار مهم است آنقدر که در انگلستان شرکت سامسونگ در تبلیغاتش اجازه ندارد از لفظ LED TV استفاده کند مگر اینکه توضیحی درباره شیوه نوردهی در آن به بیننده بدهد.
در این تکنولوژی دیودهای پیشرفته و بسیار کوچکی در پشت پنل LCD گذاشته می شود. شرکت سونی در مدل سونی براویای خود در سپتامبر 2008 از این تکنولوژی استفاده کرد. امروزه استفاده از LED بخاطر افزایش عمر نمایشگر و صرفه جویی انرژی به صرفه تر از نمایشگرهای پلاسماست. همینطور در آنها از جیوه نیز استفاده نشده است و در آن از عناصر دیگری مانند گالیوم و آرسنیک استفاده شده است.

به دلیل وجود دیود نورانی که سرعت خاموش و روشن شدن در آن زیاد است، خاموش و روشن شدن تصویر در این نمایشگرها بسرعت انجام می گیرد و به لحاظ علمی کنتراست بهتری دارد. آنها می توانند وقتی LED خاموش است رنگ مشکی عمیق و وقتی روشن است، روشنایی بالایی ایجاد کنند.


|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
موضوعات مرتبط: مقالات MONITOR , ,
تاریخ : شنبه 21 مرداد 1391
نویسنده : hamidrezakhouri

با توجه به اینکه سوالات بسیاری در ذهن اکثر کاربران درباره مانیتورهای LCD و LED و تفاوتها و شباهت هاشون در ذهن است، این تاپیک رو ایجاد کردم تا درباره این قضیه (یک بار برای همیشه!) شفاف سازی دقیقی صورت بگیره.

در ابتدا نیاز به اشاره است که تمام مانیتورهایی که درباره اون ها بحث می کنیم (چه اونهایی که بهشون گفته میشه LCD، چه اونهایی که به LED معروف هستند) همگی بر اساس یک تکنولوژی طراحی شدند و همگی هم مانیتورهای LCD هستند.
مقدمات:
[نحوه کار صفحات LCD]

در شکل زیر به طور ساده نحوه تشکیل رنگ مورد نظر رو در یک صفحه LCD مشاهده می کنید:



همانطور که واضح است صفحه های LCD از دو قسمت اصلی تشکیل شده اند، Backlight Source و Pixel ها.

همانطور که مشخص است ابتدا یک نور Backlight توسط تولید می شود. نور ساتع شده تمامی بازه فرکانسی قابل دید انسان را شامل می شوند، یعنی نور سفید (بصورت تئوری) از خود ساتع می کنند.

پیکسل ها که خود در اصل از سه Sub-pixel تشکیل شده اند (قرمز، آبی، سبز) در اصل فیـلتر های فرکانسی با قابلیت وفق دهی خود با محیط (Adaptive F i l t e r) هستند که بر اساس سیگنال ورودی از کارت گرافیک بازه های فرکانسی خاصی را فیـلتر می کنند و فقط به فرکانس های مورد نظر اجازه عبور را می دهند.

یعنی به طور ساده، ابتدا در قسمت Backlight Source یک نور سفید رنگ با تمام فرکانس های قابل دید تولید می شود و سپس این نور توسط پیکسل ها فیـلتر می شود و فقط فرکانس های مطلوب از پیکسل ها عبور می کنند.

مانیتورهای LED چه هستند؟

بطور علمی، چیزی به نام مانیتورهای LED در بازار برای مصرف خانگی وجود ندارد و همه مانیتورهای موجود در شاخه مانیتورهای LCD قرار می گیرند.

در بازار مشاهده می کنید که مانیتورهایی به نام مانیتورهای LED معروف هستند، تفاوت این مانیتورها با مانیتورهای قدیمی تر در نور پس زمینه (Backlight Source در عکس بالا) است و در قسمت اصلی مانیتور (پنل LCD) که مهمترین نقش رو در کیفیت تصویر، زاویه دید، سرعت پاسخگویی، توزیع Contrast و بسیاری از فاکتورهای دیگه که وابسته به پنل مانیتور هستند، کوچکترین تفاوتی بین مانیتورهای LCD قدیمی تر، و LED های فعلی وجود ندارد.

نور پس زمینه مانیتورهای LCD سابقا از لامپ های CCFL تشکیل می شد، و در مانیتورهای جدیدتر از LED ها که انواع مختلفی دارند.

انواع LED

LED هایی که در نور پس زمینه مانیتورها مورد استفاده قرار می گیرند، دو نوع عمده دارند:
WLED یا White LED
این LED ها نوری کاملا مشابه با لامپ های CCFL از خودشون ساتع می کنند، یعنی بصورت تئوری نوری کاملا سفید و در عمل یک نور متمایل به آبی از خود ساتع می کنند که توسط فــیــلترهایی که جدا از پنل روی خود LED (یا لامپ CCFL) نصب میشه در نهایت نوری نزدیک به سفید رو ایجاد می کنند. از نظر کارایی تفاوت محسوسی با لامپ های CCFL از نظر مقایسه کیفیت نور ساتع شده وجود نداره.

در اکثر مانیتورهای LED بازار از این نوع LED استفاده میشه.

RGB LED
این LED ها نوع گران قیمت تر هستند، و سه بخش دارند که یک قسمت نور آبی، یک قسمت نور قرمز و قسمت آخر هم نور سبز ساتع خواهند کرد. این کار باعث کیفیت بالاتر نور پس زمینه نسبت به لامپ های CCFL و WLED ها خواهد شد.

استفاده از RGB LED ها در محصولات فعلی بازار خیلی متداول نیست.

نحوه چیدمان LED ها

لامپ های CCFL همواره بطور افقی و موازی یکدیگر در LCD قرار می گیرند، ولی دو چیدمان مختلف مطرح برای LED ها وجود دارد:

Direct Mounting یا Local Dimming
در این نوع چیدمان LED ها بطور پراکنده و پشت پنل LCD نصب می شوند، برتری این چیدمان در قابلیت کم و زیاد کردن نور پس زمینه در قسمت خاصی از تصویر است که در نهایت باعث ایجاد Contrast نسبتا بهتر خواهد شد.

در این نوع چیدمان نسبت به CCFL یا edge-lit می توان Brightness Distribution و Backlight Bleeding در اختیار داشت، ولی استفاده از این نوع چیدمان لزوما به معنی بهتر بودن فاکتورهای بالا نیست.

در Local Dimming می توان هم از WLED و هم از RGB LED استفاده کرد.
Edge Mounting یا edge-lit

در این نوع چیدمان LED ها در کناره های پنل های LCD قرار می گیرند، و در عمل برتری خاصی از نظر کارایی نسبت به لامپ های CCFL ندارند.

در edge-lit ها فقط امکان استفاده از WLED ها وجود دارد.

حالا LCD یا LED ؟ آیا هر LED از هر LCD بهتر است؟

همانطور که در بالا هم اشاره شد، از مانیتورهای LED موجود در بازار انتظار معجزه نداشته باشید. این مانیتورها دقیقا از همون تکنولوژی سابق استفاده می کنند و نهایتا یک آپدیت در نور پس زمینه ایجاد شده و البته روی اون خیلی زیاد تبلیغات صورت گرفته.


در این تاپیک فقط درباره تفاوت های نور پس زمینه مانیتورها صحبت کردیم، و همونطور هم که قبلا اشاره شد:
در قسمت اصلی مانیتور (پنل LCD) که مهمترین نقش رو در کیفیت تصویر، زاویه دید، سرعت پاسخگویی، توزیع Contrast و بسیاری از فاکتورهای دیگه که وابسته به پنل مانیتور هستند، کوچکترین تفاوتی بین مانیتورهای LCD قدیمی تر، و LED های فعلی وجود ندارد.
نمی توان هر مانیتور LED رو نسبت به هر LCD برتر تلقی کرد. تفاوت های پنل های مختلف LCD بسیار بسیار بیشتر نسبت به تفاوت های نور پس زمینه در کیفیت نهایی محصول تاثیر خواهد گذاشت و به همین دلیل نمی توان فقط به دلیل LED بودن یک محصول رو نسبت به دیگری برتر دونست.

بعضی مواقع دیده میشه عده ای می گند صفحات LED نسبت به LCD کیفیت خیلی خیلی بهتری دارند و دلیلشون هم تجربه نزدیک خودشون از کنار هم گذاشتن دو محصول است. باید گفت این می تونه سه دلیل داشته باشه:
  • فروشنده ای که دو مانیتور رو کنار هم گذاشته بطور عمد یا غیر عمد از تنظیمات بهینه ای برای مقایسه دو محصول استفاده نکرده. [احتمال زیاد]
  • اون مانیتور LED واقعا محصول برتری بوده، ولی دلیل این برتری بهتر بودن پنل مانیتور بوده و نه نور پس زمینه. [احتمال متوسط]
  • بعضی از افراد همیشه چیزی رو که دوست دارند ببینند، می بینند! [احتمال ...؟]

با این وضع، پس چرا اصلا LED تولید شد؟

پاسخ این سوال ساده است، شاید از نظر Performance بین LED ها و LCD ها تفاوت محسوسی نباشه، ولی فاکتورهای دیگه ای هست که تولید کننده ها رو به سمت استفاده از LED می کشونه:
  • هزینه تولید پایین تر LED ها نسبت به لامپ های CCFL
  • مصرف انرژی به مراتب کمتر LED ها
  • نازک و سبک شدن محصول نهایی که زیبایی بیشتری رو به همراه داره.
  • پیدا کردن یک بهانه برای تبلیغات وسیع تر و بالا بردن قیمت محصولات.

OLED چیست؟

OLED یا Organic Light Emitting Diode تکنولوژی بعدی صفحات نمایش است که بر اساس ساختاری کاملا متفاوت با مانیتورهای LCD/LED فعلی طراحی شده. این تکنولوژی کوچکترین ارتباطی با LED های فعلی ندارد و فعلا هم در هیچ مانیتوری از این تکنولوژی استفاده نشده.

|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
موضوعات مرتبط: مقالات MONITOR , ,
تاریخ : شنبه 21 مرداد 1391
نویسنده : hamidrezakhouri

 تا چند ماه دیگه مانیتورهای مولتی تاچ به بازار خواهند آمد.یک کمپانی به نام ۳M در حال تست کردن مانیتورهای ۲۲ اینچی Multi-Touch هست.

iPhone و Android گوشی های تاچ اسکرین هستند و حتی آی پد فقط ۲ انگشت رو بطور همزمان روی صفحه اش تشخصی می دهد اما مانیتورهای تست شده ی ۳M تا ۲۰ انگشت را روی صفحه خودشون در زمان ۶ میلی ثانیه پاسخ گو هستند ! (وای این ینی چی؟؟؟؟)

در عکس زیر شما میتونید ۶ دست از ۳ کاربر مختلف رو ببینید که با انگشتانشون یک عکس رو جابجا می کنن.و در تصویر بعدی این کاربران در حال کشیدن یک نقاشی در MS paint به صورت همزمان هستند.

ویندوز ۷ و Ubuntu دارای درایورهای Multi-Touch هستند و استفاده کردن از این سیستم عامل ها روی مانیتورهای Multi-Touch مشکلی نخواهد داشت .

نظر شما در مورد مانیتورهای Multi-Touch چیست؟ آیا با وجود این مانیتورها بازم نیازی به کیبورد یا موس پیدا میکنیم؟


|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
موضوعات مرتبط: مقالات MONITOR , ,

صفحه قبل 1 صفحه بعد

آخرین مطالب

/
از این که به وبلاگ من سر زدید خیلی خیلی ممنونم باتشکر حمیدرضاخوری